Dormanns Marcel

Jó pár évvel ezelőtt születtem a híres holland városban, Maastrichtban, ahol kis megszakítással 1993-ig éltem. Akkor költöztem Hódmezővásárhelyre, ahol több mint 16 évig rendszergazdaként dolgoztam a Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumban.

Már gimnáziumi diákként kezdtem fotózni kölcsönzött géppel, akkor még negatívfilm 6×6 és 6×9 cm formátumban. Elég hamar vettem saját gépet, egy akkor népszerű Praktica Super TL-t. Főleg Maastricht történelmi várost fotóztam, és természetesen magammal vittem minden biciklitúrán Európa szerte. A teljes labormunkát (film előhívás, kidolgozás) saját magam csináltam a szülői pincében ahol építettem egy sötétkamrát.  Ez a hobbi addig tartott, amíg az ezüstkrízis miatt az anyagárak az egekbe nem szöktek. Akkor diákként a pénztárcám nem tudott lépést tartani a filmárakkal.

A digitális fényképezőgépek megjelenése újra felébresztette ezt a szép hobbit, és egyre fejlettebb technikát sikerült beszereznem. Az utóbbi egy-másfél év alatt egyre komolyabbá fordult a hobbim, és már kinőttem az alkalmi „turisztikai fotózást”.

Legszívesebben történelmi (kis)-városok, és természet fotózásával, valamint makró fotózással foglalkozom. Szerencsére nagyon sokat utazok külföldre, így a kedvenc témaimra bőven van lehetőségem.

MAFOSZ
MAFOSZ
Facebook Pagelike Widget