Lucien Hervé Kamera Klub

Mafosz 2016

Nagy örömünkre fantasztikus eredményeket értünk el a Mafosz által kiírt pályázatokon.

Eredmények:
61 résztvevő klubból az előkelő 22. helyet sikerült megszereznünk!
Varga András: Egyéni megosztott 6. helyezés!

A MAFOSZ három fordulós Országos Diákfotó Pályázatán a 2015-16-os tanévben a Lucien Hervé Kamera Klub diák szakköre II. helyezést ért el a 14 év alattiak versenyében. A képeket Jázmin Komjáti, Herczeg Dávid, Réka Farkas és Gréta Janovics készítette. Az egyéniben Bertalan Sipka 7., Komjáti Jázmin10., Dávid Bánfi 16., Herczeg Dávid 35. lett.

fotó: Varga András
13247762_1719637454985967_6634316320549909055_o

Dömötör Mihály|Nem csak “Mártélyi fűz” – Előadás

A Lucien Hervé Kamera Klub

Meghívja Önt és ismerőseit 2016. március 21-én 18 30-ra

a Bessenyei Ferenc Művelődési központ II. emeleti termébe

 

Nem csak „Mártléyi fűz” című

 

Nagygyörgy Sándor fotóművész

munkásságáról szóló vetített képes előadásra.

 

Résztvevők:

Nagygyörgy Ágnes szobrászművész

Dömötör Mihály fotóművész

Elek András kommunikációs munkatárs

 

A műalkotás: ”A létben való gyarapodás”

Hans Georg Gadamer

 

nemcsakmartelyifuz

[…] 5/5

Előadással egybekötött beszélgetés fotóművészetről, kortárs fotóról, de főleg arról, mi határozza meg napjaink fotográfiai rendszerét, tendenciáit. Történelmi és elméleti áttekintés az 1970-es évektől a jelenig: a dokumentarista hozzáállástól a személyes fotón át az object-ig, érintve képzőművészet és fotográfia határait, valamint betekintés a felnövekvő trendekbe, a fotográfia jövőjébe.

Előadó: Kis Péter (KEF)
Az előadás moderátora: Bőhm Balázs (SZTE)

Kép és szöveg kapcsolata rég óta tárgyalt téma, de viszonylag kevés szó esik fotó és irodalom metszetéről. A két művészet különbözősége viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne lehetőség szoros összefűződésükre. Ezen az estén mindenki betekinthet kettejük viszonyába, s meggyőződhet róla, van átjárás az értelmezésben is. Különböző módon érzékeljük az írott információt és a szöveg nélkül megjelenő képet, de éppen ebből kifolyólag összeillik a kettő. Képek írókról és írások a képeket készítőkről, az irodalom mint inspiráció, a kép mint illusztráció, fotográfia és szépirodalom különös együttállása történelmi és kortárs példákon keresztül – ez az utolsó előadás témája.

herve5

 

[…] 5/4

 

 

Műfaji megkötések helyett a személyesség, az intimitás erősödése lesz az előadás tematikája. Érdekes látni, hogy ez némileg összefügg az időben való előrehaladással is, így megérkezünk a mai (hasonló stílusú!) fotográfia előszobájába.
Kevesebb szó lesz a képméretekről vagy a műtárgyak áráról, de többet beszélünk majd a képekről/sorozatokról és az általuk kiváltott vagy közvetített érzelmekről.

herve4

MAFOSZ

MAFOSZ
Facebook Pagelike Widget